Biografie

Robin (1994) komt uit een muzikaal huis waarvan de muren klassieke muziek ademen. Van jongs af aan zong zij in kinderkoortjes en later in het tiener ensemble ‘Emerald’, waarna het tijd werd haar vleugels te spreiden en op eigen ontdekkingsreis naar de muziek te gaan. Ze begon in 2015 haar studie Klassiek Zang aan het Utrechts Conservatorium bij Karin van der Poel en hoopt deze in 2020 af te ronden.

Inmiddels heeft Robin een brede muzikale interesse laten zien; ze startte de Middeleeuwse Folk Band Imbue waarbij ze naast leadzangeres de rol van artistiek leider vervuld, de boekingen regelt, verantwoordelijk is voor de PR en artwork en een belangrijk aandeel heeft in het arrangeren van de stukken. Imbue heeft inmiddels 2 albums uit: In quatuor tempora en Ut Solis Radium. Ook initieerde ze het Vocaal Ensemble Klink; een a capella kwartet waarbij Robin sopraan zingt en verantwoordelijk is voor de boekingen.

Visie

De ontmoeting van diverse kunstuitingen in één performance is wat een show zo bijzonder maakt. Het gebruik van licht, kleuren en bijvoorbeeld dans in een liveshow brengt de muziek naar hoger level. Maar ook videobeelden, foto's en artwork maken dat de muziek en de boodschap sterker wordt. De 'do it yourself' mentaliteit is tegelijk een persoonlijke uitdaging. Robin houdt er van op alle vlakken creatief te zijn en haar stempel achter te laten. Zo waagt ze zich ook aan het maken van haar eigen concertjurken onder de professionele begeleiding van haar oma Ciska.

Mezzo sopraan
gallery/cover2

Imbue - In quatuor tempora

Imbue - Ut Solis Radium

Het eerst album van Imbue kwam uit in 2017 en neemt je mee op een historische reis langs de vier seizoenen. Op dit album zing ik de leadvocals. Ook ben ik verantwoordelijk voor een aantal van de arrangementen en de albumart. Dit album is helaas uitverkocht, wel is deze nog te beluisteren Spotify etc en online verkrijgbaar op Bandcamp.

gallery/sticker ut solis radiumv2-min

Het nieuste album van Imbue kwam afgelopen najaar (2019) uit en werd gereleased in de Gasthuiskapel in Zaltbommel. Op dit album zing ik tevens de leadvocals. Wederom ben ik verantwoordelijk voor een aantal van dearrangementen en een groot deel van de albumart. Dit album is verkrijgbaar bij onze liveshows of door een mailtje te sturen naar info@imbuefolk.nl.